БНР - Симеон Василев на 50 години с нова книга - "Десетилетието"

"Десетилетието - сянката на избори, лидери, кризи и войни" - книгата си Симеон Василев представя на рождения си ден в 18.00 ч. в Софийския университет.  Календарното време никога не съвпада с политическото -много често причините за събитията се залагат много преди тях. Международните отношения са като отношенията между хората - едни се харесват и правят съюзи, други са си безразлични, трети откровено се мразят, смята Симеон Василев.

Освен политически личности трябва и характер на избирателя. Ние, българите все още се учим да сме прагматични. Книгата разглежда изборните и следизборни процеси в някои европейски страни. Политиците правят това, което им разрешават избирателите, смята Симеон Василев.

Разказал съм и американо-руската история през последното десетилетие. Ако за Америка печеленето на властта е приемственост в промяната, в Русия има промяна в приемствеността. Следващата година ще бъде много ключова, прогнозира журналистът.

Сигурен съм, че ще станем по-мъдри и ще започнем да ценим това, което сме. Малки и големи трудно могат да се разграничат. В историята често се е стигало до големи конфликти именно заради малките. Ние сме страна на най-чувствителната граница на ЕС. Моето пожелание е през следващата година да слагаме на масата собствени проекти, каза С. Василев в специалното предаване "12+4".

Цялото интервю на Владислав Прелезов със Симеон Василев чуйте в звуковия файл.







Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.