в. Стандарт - Симеон Василев почерпи за книга и юбилей

standart

София. Опашка от дипломати, политици, колеги и приятели се изви за "Десетилетието", новата книга на журналиста Симеон Василев. Премиерата й препълни ресторант "Алма матер" в СУ "Свети Климент Охридски". Проф. Огнян Герджиков, Гиньо Ганев, доц. Борислав Великов, Соломон Паси поздравиха авера си и за юбилейния му 50-и рожден ден.

"Симеон Василев израсна пред очите ни. Разби много женски сърца, но грабна най-красивото и създаде семейство като от картичка. Той не се подаде на изкушението да плачe за миналото и не каза, че всичко случило се тогава е било за благото на всички. Затова беше гледан с резерви. Василев инжектира в рутината на журналистическата професия и цел мъдрост и печал, която може да изрази само интелигентният човек. Той притежава елегантен стил без натруфената фаза на онези, които търсят внимание", увери проф. Андрей Пантев.

"Когато Симеон ми каза, че ще пиша книга за десетилетието, го попитах кога ще я издаде. "Когато свърши", отговори ми той. Неговият символичен финал бе миналата седмица със смъртта на Вацлав Хавел и Ким Чен-ир. Само един адски добър анализатор може да предвиди това", пошегува се Соломон Паси.

Авторът скромно си пожела книгата му да попадне в библиотеките на повече хора. А те пък да намерят в нея отговори на повечето си въпроси.






Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.