БНР - Излиза книга за Маргарита Арнаудова

bnr-korica

Балет "Арабеск" организира "Гала-вечер с творчеството на Маргарита Арнаудова" – спектакъл, посветен на 70-годишнината от рождението на голямата хореографка и дългогодишен директор на "Арабеск". Ще бъде представена и новата книга на проф. Анелия Янева "Маргарита Арнаудова".

Освен аналитичния текст на проф. Анелия Янева, която изследва историята на българския балет и отблизо познава творчеството на Маргарита Арнаудова, книгата съдържа статии и рецензии от най-известните представители на българската балетна критика. В книгата има и бележки от личния архив на Маргарита Арнаудова, както и богат снимков материал. Те дават представа не само за нейния творчески път, но и за големите имена на българския балет и изкуство, и естествено за духа на времето, в което те са творили. Семейството на Маргарита Арнаудова, съхранило с любов този богат архив, го систематизира и предостави за целите на книгата. Голяма част от снимките в книгата са от архива на балет "Арабеск" и са дело на фотографа Иван Донов.

Маргарита Арнаудова казва, че "никой не може да запише това, което тялото на човека е в състояние да изрази". Тази книга е израз на необходимостта въпреки всичко да съхраним паметта за творчеството на личностите, които са ни докоснали.

Спектакълът ще се състои на 25 октомври /вторник/ от 19 ч. в Държавен музикален и балетен център.







Copyright © 2024 SIVASS CONSULTING LTD. All rights reserved.